Word jij de nieuwe Stadsdichter van Tilburg?
 

Word jij de nieuwe Stadsdichter?
Tilburg is een stad voor makers. Onze stad verrast, daagt uit en is een voedingsbodem voor creatief talent. Ook op het gebied van woordkunst, literatuur en poëzie. Tilburg heeft verbeeldingskracht, reflectie en inspiratie nodig, als Stadsdichter geef je hier mede invulling aan. Je schrijft gedichten over wat leeft en gebeurt in de stad en je bent zichtbaar. Met een onafhankelijke en kritische blik schrijf jij over Tilburg en draag je bij aan het Tilburgs bewustzijn.
 
Wat houdt het in?
Deze zomer draagt Stadsdichter Rodgairo Dalnoot het stokje over aan een nieuwe Stadsdichter. Als Stadsdichter krijg je een opdracht voor twee jaar en maak je jaarlijks minimaal 6 gedichten als onderdeel van de opdracht. Je hebt een autonome en originele stem en gebruikt jouw taal om mensen te inspireren. Je bent kritisch en betrokken en wakkert de liefde voor poëzie aan bij anderen. Met jouw woordkunst reflecteer je op de geschiedenis van de stad en werp je een blik op de toekomst. Je speelt een rol bij plechtige momenten zoals vieringen en herdenkingen en verwoordt daar onze gezamenlijke gevoelens van rouw en trots. Je staat voor de stad en de poëzie in al haar diversiteit. Voor jouw Stadsdichterschap ontvang je een honorarium, projectbudget en publicatiebudget.
 
Meld je aan!
Je kunt je tot 15 mei a.s. aanmelden. Kijk voor meer informatie over hoe je je kunt aanmelden, de voorwaarden en de vergoeding, op www.tilburg.nl/stadsdichter.