Lezing Annegreet van Bergen


De lezing die Annegreet van Bergen geeft naar aanleiding van het verschijnen van haar nieuwe boek ‘Het Goede Leven’ was verzet van zondag 16 september naar dinsdag 6 november 2018. Ook de locatie is veranderd: haar optreden vindt nu plaats in de kapel van het cultureel centrum Jan van Besouw in Goirle. De aanvang is 20.00 uur. De organisatie is in handen van Libris Boekhandel Buitelaar en Stichting Cools. Kaarten kosten 7,50 euro en zijn verkrijgbaar via Buitelaar en aan de deur voor aanvang.

Nederland klaagt maar heeft daar amper reden toe. Die conclusie ligt op je lippen na het lezen van ‘Gouden Jaren – Hoe ons dagelijks leven in een halve eeuw onvoorstelbaar is veranderd’, van Annegreet van Bergen. Als opvolger van deze bestseller is nu ‘Het Goede Leven – hoe Nederland in een halve eeuw steeds welvarender werd’ verschenen. Een boek dat wederom veel ‘o ja’s’ bij het wat oudere lezerspubliek zal veroorzaken en wellicht opgetrokken wenkbrauwen bij jongere generaties.
Egbert Jan Riethof noemde het nieuwe boek in het Brabants Dagblad ‘toegankelijk leesvoer voor iets ouderen die veel zullen herkennen. Maar ook voor jongeren die gewend zijn aan de overvloed en het normaal vinden dat iedereen een smartphone bij zich draagt: zij kunnen zich een paar avonden oeverloos verbazen.