Nieuwe writer in residence Tilburg bekend


Met veel trots maken wij (Tilt) de nieuwe writer in residence voor Tilt 2020 bekend. Schrijver en muzikant Aafke Romeijn zal het komende half jaar Tilburg gaan ontdekken aan de hand van bezoeken aan de stad.

Nieuw dit jaar is de unieke samenwerking tussen Tilt en Tilburg University. Zij slaan de handen ineen om met het writer in residence-programma een brug te slaan tussen literatuur en wetenschappelijk onderzoek.
De residentie wordt dit jaar uitgebreid met een onderzoekslab aan het departement Cultuurwetenschappen van Tilburg University. In het lab werkt de writer in residence samen met masterstudenten aan een maatschappelijk relevante vraag die door de auteur wordt ingezet. In de uitwisseling tussen de writer in residence en de betrokken studenten dagen zij elkaar uit om buiten de grenzen van de eigen disciplines te denken en werken. Het resultaat van het onderzoekslab zal onder meer gedeeld worden in het online Diggit Magazine van de universiteit.
Met schrijver en muzikant Aafke Romeijn halen Tilt en Tilburg University een geëngageerde auteur in huis die zich graag in verschillende disciplines uitspreekt. In 2018 verscheen haar debuutroman Concept M, waarin ze een dystopische wereld schetste die om extreme vormen van verzet vraagt. Dit jaar kwam het album M uit, dat op zichzelf staat maar ook als een soundtrack bij het boek gezien kan worden. In het najaar van 2020 verschijnt haar nieuwe roman bij De Arbeiderspers. Aafke Romeijn zal voor het eerst optreden als writer in residence tijdens het gratis science festival Night University op 3 oktober, op de campus van Tilburg University.

De publicatie die voortkomt uit de nieuwe samenwerking tussen Tilt en Tilburg Universty zal onder meer gepresenteerd worden op Tilt Festival op zaterdag 14 maart 2020.

tilt.nu