Literaire lezingen

Stichting Cools organiseert, naast de boekenmarkt "Boeken rond het Paleis" ook andere programma’s en lezingen. Dit gaat in samenwerking met partners zoals boekhandel Buitelaar of Bibliotheek Midden Brabant.

Programma 2018:
* 18 maart: lezing door Hans Dorrestijn in Breda; georganiseerd ism Boekhandel Buitelaar.
* 3 mei 19.30 uur: Palmen en Pennen, Geschreven Suriname; georganiseerd ism de Bibliotheek Midden Brabant in de Kennismakerij Tilburg. Met: Michiel van Kempen, Chris Polanen, Rihana Jamaludin en stadsdichter Onias Landveld.
* 26 augustus 13.30 uur: literair programma "Boeken rond het Paleis" met diverse lezingen. Meer informatie.
*  Dinsdag 6 november 20 uur (was oorspronkelijk 16 september): lezing Annegreet van Bergen in cultureel centrum Jan van Besouw in Goirle georganiseerd ism Boekhandel Buitelaar. Meer informatie.

Programma 2017:
* 26 maart: lezing door KLUUN te Breda;georganiseerd ism Boekhandel Buitelaar. Helaas afgelast.
* 20 april: #wijzijnlezers door Nikkie Jessen; georganiseerd ism Bibliotheek Midden Brabant.
* 17 september: lezing van Adriaan van Dis; georganiseerd ism Boekhandel Buitelaar.
* 18 december: Stichting Cools meets Harrie den Haon; interviews over Tilburgs dialect via prentenboek.

Programma 2016:
* 13 maart: lezing van Jelle Brandt Corstius te Breda; georganiseerd ism Boekhandel Buitelaar.
* 6 november: lezing van Rick Nieman te Breda; georganiseerd ism Boekhandel Buitelaar.